GROEPSLESSEN

Na de zomervakantie zal de nieuwe groepszaal klaar zijn en gaan we starten met groepslessen. De eerste 2 weken van september bieden we gratis lessen aan om kennis te maken met de nieuw te starten groepslessen in Sportcentrum Langedijk.

Aerobics; DINSDAG 19.30u (dinsdag 20.30u INSANITY in overleg)

Iedereen kan aan aerobics doen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoe goed je conditie is of hoe zwaar je bent. Aerobics is namelijk een verzamelnaam voor bewegen op muziek. Er zijn veel vormen van aerobics.

Aerobics wordt gedaan om:

  • fitheid te verbeteren
  • vetten en koolhydraten te verbranden
  • het lichaam te vormen
  • fysiek welzijn te versterken
  • fit te blijven

Spinning; MAANDAG 20.30u en WOENSDAG 20.30uAfbeeldingsresultaat voor spinning star trac

Spinning is een intensieve indoor fietsles. Deze les zal je conditie verbeteren en je benen, heupen en billen strakker en in vorm brengen. Je verbrandt veel calorieën en je werkt met en zonder weerstand. Je fietst op inspirerende muziek en je bepaalt zelfde intensiteit hiervan.

Yoga; WOENSDAG 19.15u

Yoga wordt steeds populairder. U stretcht uw spieren en doet bewegingen die u in het dagelijks leven niet vaak doet. Dat is prima voor het behoud van flexibiliteit en stabiliteit, maar ook coördinatie. U leert heel goed ademen vanuit uw buik of soms juist meer vanuit uw borst.

En hoewel u vast anders denkt, is yoga een krachtige les, waarbij u veel calorieën verbrandt en aan spieropbouw doet. Het maakt u sterk en flexibel en biedt u ook een innerlijke rust. Bent u in het dagelijks leven heel druk, dan kan een wekelijkse yoga-les zeker helpen.

Circuit / Warrior circuit; VRIJDAG 09.30u/MAANDAG 19.25u

Circuittraining is een trainingsvorm waarbij het gehele lichaam getraind wordt. De training is opgebouwd uit oefeningen op de mat, het doorlopen van het circuit en cardiotraining. Circuittraining heeft voordelen:

  • het is leuker en gevarieerder dan de reguliere fitness
  • het is ook geschikt wanneer u een blessure of beperking heeft
  • het is beter vol te houden vanwege de stimulerende begeleiding
  • het is individueel en op maat af te stemmen

Warrior circuit is extremer en haalt alles uit de je lichaam wat er inzit. Zeker voor de ultieme uitdagers.

Jeugdfitness; MAANDAG 17.30u en ZATERDAG 09.30u

Voor de leeftijdscategorie van 12 t/m 15 jaar biedt Sportcentrum Langedijk fitnessen voor de jeugd onder begeleiding van een van onze instructeurs. Onder deze begeleiding kunnen de tieners aan hun lichaam werken. Aangezien het lichaam op deze leeftijd nog volop in ontwikkeling is, is het juist uitvoeren van de oefeningen extra belangrijk voor een veilige en verantwoorde training.

Speciaal programma: Met jeugdfitness wordt het lichaam positief belast. Er wordt geen zware krachttraining gedaan, omdat het lichaam op deze leeftijd nog niet volgroeid is en dit niet aan kan. Er wordt veel aandacht besteed aan de lichaamshouding van de jongeren. Uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid komen allemaal aan bod. Je lijf ontwikkelt zich op een positieve manier.

Zie tarieven voor de kosten voor de lessen.